Ανακαίνιση Σπιτιού στον Πειραιά

  • Home
  • /
  • portfolio
  • /
  • Ανακαίνιση Σπιτιού στον Πειραιά

Ανακαίνιση Διαμερίσματος

Ημερ/νια: Μάιος 2018
Περιοχή: Πειραιάς, Αττικής
Τετρ. Μετρα: 160
Είδος: Πελάτης Ανακαίνισης
Κατηγορία: Κατοικία

Ο Μπάμπης και η Ιωάννα μας ανέθεσαν την ολική ανακαίνιση της μεζονέτας τους στον Πειραιά. Η κατοικία βρίσκεται στον Β’ και Γ’ όροφο κτηρίου κατασκευασμένο την δεκαετία του 1970 και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 160m2.

Λόγω παλαιότητας, η κατοικία τους παρουσίαζε φθορές και ζημίες στις μόνιμες εγκαταστάσεις της. Πιο συγκεκριμένα, είχε προκληθεί διάβρωση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από σιδεροσωλήνες και εξαρτήματα μολύβδου αντίστοιχα, φθορές στα είδη υγιεινής και στα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας.

Αρχικά, η μεζονέτα στο πρώτο επίπεδο, διέθετε κουζίνα, καθιστικό και ένα λουτρό, ενώ στο δεύτερο επίπεδό της, διέθετε τρία υπνοδωμάτια και ένα λουτρό. Αφού αποφασίστηκε να γίνει νέα αρχιτεκτονική μελέτη, έγινε αναδιαμόρφωση των χώρων της κατοικίας και τα υπνοδωμάτια μεταφέρθηκαν στο επίπεδο του Β’ ορόφου και η κουζίνα και το καθιστικό στον Γ’ όροφο, ενώ τα λουτρά παρέμειναν στις αρχικές τους θέσεις.  Οι οικοδομικές εργασίες που εκτελέστηκαν στην μεζονέτα στα πλαίσια ανακαίνισης της, είχαν ως ακολούθως:

  • Καθαιρέθηκαν οι εσωτερικές τοιχοποιίες του Γ’ ορόφου δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο κουζίνας – καθιστικού
  • Αποξηλώθηκαν πλήρως τα λουτρά και των δύο επιπέδων
  • Αποξηλώθηκαν τα πλακίδια δαπέδου, τα ντουλάπια της κουζίνας και οι ξύλινες ντουλάπες των υπνοδωματίων
  • Ενοικιάστηκε αριθμός κάδων και χωνιών για την αποκομιδή των μπαζών
  • Κατασκευάστηκαν νέες τοιχοποιίες στο επίπεδο του Β’ ορόφου δημιουργώντας τέσσερα υπνοδωμάτια
  • Αντικαταστάθηκε η ηλεκτρολογική εγκατάσταση
  • Έγινε νέα υδραυλική εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης με χαλκοσωλήνες και δικτύου αποχέτευσης με σωλήνες PVC
  • Έγινε στρώση νέας τσιμεντοκονίας και τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια
  • Κατασκευάστηκαν δύο ντουζιέρες με υαλοπίνακες τύπου triplex στα λουτρά
  • Αντικαταστάθηκαν τα είδη υγιεινής
  • Κατασκευάστηκαν νέες ντουλάπες και κουζίνα, ενώ τοποθετήθηκαν νέες μεσόθυρες laminated
  • Τοποθετήθηκαν νέα ξύλινα σκαλοπάτια από ξυλεία Iroko και κατασκευάστηκαν νέα μεταλλικά κιγκλιδώματα στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο της μεζονέτας
  • Έγινε βαφή της κατοικίας με επώνυμα οικολογικά χρώματα.

Πριν την Ανακαίνιση

Μετα την Ανακαίνιση

Share: