Ανακαίνιση Μπάνιου

Το μπάνιο αποτελεί αναμφισβήτητα τον χώρο της κατοικίας μας, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η σωματική μας καθαριότητα. Ταυτόχρονα αποβάλλεται το άγχος μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα στην εργασία μας. Αυτά και μόνον, καθιστούν την ανακαίνιση μπάνιου της κατοικίας μας, αναγκαία και υποχρεωτική.

Γιατί όμως να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας;

  1. Δεν είναι λίγες οι φορές που στις διακοπές μας επισκεφθήκαμε το μπάνιο ενός ξενοδοχείου και μείναμε έκπληκτοι με την διαρρύθμιση, την διακόσμηση, τα νέα πλακάκια και την ντουζιέρα.
Αισθητική, λοιπόν, ικανοποίηση.
  1. Μήπως η διάταξη του μπάνιου στο σπίτι μας δεν μας εξυπηρετεί πλέον γιατί άλλαξαν οι ανάγκες μας; Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε την μπανιέρα με μια κομψή ντουζιέρα από υαλοπίνακες triplex και μια στήλη υδρομασάζ. Έτσι, εξοικονομείται χώρος για ένα επιπλέον ξύλινο ντουλάπι αποθήκευσης, ή/και την τοποθέτηση δύο νιπτήρων.
Λειτουργικότητα και σχεδιασμός.
  1. Σε παλιά διαμερίσματα, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι κατασκευασμένα από σιδεροσωλήνες και μολύβδινα εξαρτήματα αντίστοιχα. Λόγω παλαιότητας, οι εν λόγω σωληνώσεις και εξαρτήματα, οξειδώνονται με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαρροών και μούχλας.
Ποιοτική αναβάθμιση και υγιεινή.

Η ανακαίνιση μπάνιου του σπιτιού μας, γενικά μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, τόσο στον σχεδιασμό του, όσο και στην υλοποίησή του. Για εμάς, στην ig-constructions, αποτελεί πρόκληση η κατασκευή ενός καλαίσθητου και λειτουργικού μπάνιου και τα βήματα των εργασιών που μπορεί να αναλάβει η εταιρεία μας, στον συγκεκριμένο χώρο, αναφέρονται ακολούθως:

Βήμα 1ο – Αυτοψία στον χώρο σας – Μελέτη & σχεδιασμός:

Αρχικά επισκεπτόμαστε τον χώρο και καταγράφουμε την υφιστάμενη κατάσταση του μπάνιου σας. Αφού ολοκληρώσουμε και τις μετρήσεις, συζητάμε μαζί σας προκειμένου να κατανοήσουμε τις ανάγκες και επιθυμίες σας.

Μηχανικός της εταιρείας θα μελετήσει το λουτρό και θα σας προτείνει διάφορες αρχιτεκτονικές λύσεις, οι οποίες πιθανόν να περιλαμβάνουν και την αλλαγή της διάταξης των ειδών υγιεινής. Ο χώρος του μπάνιου μπορεί να γίνει περισσότερο λειτουργικός και να αναβαθμιστεί αισθητικά.

Στην συνέχεια, σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά αναλυτική οικονομική προσφορά εργασιών και υλικών ή μπορούμε να συναντηθούμε εκ νέου στο γραφείο μας ή επιτόπου στον χώρο σας. Αφού λοιπόν αποδεχτείτε την προσφορά μας, συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του λουτρού σας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Βήμα 2ο– Αποξηλώσεις – Αποκομιδή μπαζών:

Συνεργείο της ig-constructions, προχωράει αρχικά στην καθαίρεση των πλακιδίων και την αποξήλωση των ειδών υγιεινής του μπάνιου. Αποξηλώνονται τα παλιά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και έλεγχος της ηλεκτρικής του εγκατάστασης.

Βήμα 3ο– Εγκατάσταση υδραυλικών δικτύων και ηλεκτρολογικά:

Γίνεται τοποθέτηση νέων χαλκοσωλήνων ή πολυστρωματικών σωλήνων που αφορούν τον κλάδο του ζεστού και του κρύου νερού στο λουτρό. Τοποθέτηση δικτύου αποχέτευσης του νιπτήρα, της μπανιέρας/ντουζιέρας και του πλυντηρίου. Στο συγκεκριμένο στάδιο, εάν έχει αποφασιστεί και επέκταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης (τοποθέτηση επιπλέον πριζών ή φωτιστικών σωμάτων και κρυφού φωτισμού), πραγματοποιούνται οι αντίστοιχες εργασίες.

Βήμα 4ο– Επιχρίσματα – Στρώση νέας τσιμεντοκονίας:

Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών, πραγματοποιείται η κατασκευή νέων επιχρισμάτων στις τοιχοποιίες του λουτρού. Επίσης, γίνεται στρώση νέας τσιμεντοκονίας στο δάπεδο με την κατάλληλη ρύση προς το σιφόνι δαπέδου.

Βήμα 5ο– Τοποθέτηση πλακιδίων:

Αφού ο πελάτης της ig-constructions, έχει καταλήξει στην επιλογή τους, τεχνίτες της εταιρείας μας αναλαμβάνουν την τοποθέτηση και την αρμολόγηση των πλακιδίων στις τοιχοποιίες και το δάπεδο του χώρου.

Βήμα 6ο– Τοποθέτηση ειδών υγιεινής:

Οι υδραυλικοί τοποθετούν τα είδη υγιεινής και γίνεται έλεγχος της καλής λειτουργίας τους.

Βήμα 7ο– Γύψινες διακοσμήσεις και βαφή:

Στην παρούσα φάση του έργου και στην περίπτωση που έχει αποφασιστεί, γίνεται η τοποθέτηση γύψινων επενδύσεων από γυψοσανίδες (κρυφός φωτισμός) ή κορνιζών μεταξύ της οροφής και των τοιχοποιιών του μπάνιου. Τέλος, γίνεται η βαφή του χώρου με οικολογικά χρώματα επώνυμων οίκων.

Μπορούμε να αναλάβουμε έργα σε όλες τις περιοχές στην Αττική. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: Γλυφάδα, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Καπανδρίτι, καθώς και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να επισκεφθούμε τον χώρο σας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εκτίμηση του κόστους  ανακατασκευής / ανακαίνισης του μπάνιου σας χωρίς να επιβαρυνθείτε την αυτοψία του πολιτικού μας μηχανικού.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας!