Ανακαίνιση Σπιτιού

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί ότι η ανακαίνιση σπιτιού, εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με την αγορά μιας νέας κατοικίας. Ο λόγος, διότι οι τραπεζοπιστωτικοί οργανισμοί δύσκολα πλέον προχωρούν στην χρηματοδότηση για την αγορά νέας κατοικίας.

Οι λόγοι για την ανακαίνιση σπιτιού είναι αρκετοί, με σημαντικότερους, τους ακόλουθους:

 • Αισθητική βελτίωση της μόνιμης κατοικίας μας. Η διαμονή σε ένα παλιό και μη λειτουργικό διαμέρισμα, αυξάνει την ανάγκη για την ανανέωσή του.
 • Ένα ακίνητο μετά από μια ανακαίνιση, σίγουρα αποκτά αξία. Έτσι η πώληση ή μίσθωσή του, γίνεται πολύ πιο εύκολη με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις.
 • Αναβάθμιση ακινήτου στις προσδοκίες του πελάτη ανάλογα του διαθέσιμου προϋπολογισμού.
 • Ο ιδιοκτήτης κάνει την δική του επιλογή υλικών και δεν συμβιβάζεται με αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ένα ήδη έτοιμο διαμέρισμα.
 • Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών από τους επαγγελματίες, εξαρτάται από τον ίδιο τον πελάτη. Ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει μερική ή ολική ανακαίνιση.

Εάν, λοιπόν, αποφασίσετε ότι θα κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας, υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Στην επόμενη ενότητα, θα προσπαθήσουμε να σας αναλύσουμε την σειρά των βημάτων που ακολουθεί η ig-constructions για μια επιτυχημένη ανακατασκευή κατοικίας.

Ανακαίνιση Σπιτιού
Ανακαίνιση Σπιτιού

Βήματα για μια επιτυχημένη Ανακαίνιση Σπιτιού

 1. Σχεδιασμός και μελέτη

Αρχικά θα πρέπει να αποφασιστεί το ύφος και η διακόσμηση που θέλετε να δώσετε στο ακίνητο. Αντίστοιχα, θα γίνει και η ανάλογη επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην κατοικία σας. Μηχανικός της ig-constructions θα επισκεφθεί τον χώρο σας, θα καταγράψει αναλυτικά την κατάστασή του. Θα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ώστε να ετοιμαστεί μια άρτια αρχιτεκτονική μελέτη και ένας οικονομικός προϋπολογισμός.

 1. Έκδοση σχετικών αδειών

Στην περίπτωση που στις εργασίες που θα γίνουν, συμπεριλαμβάνονται επεμβάσεις στις όψεις του ακινήτου, όπως αντικατάσταση επιχρισμάτων, εξωτερική θερμοπρόσοψη, βαφή εξωτερικών τοιχοποιιών και χρειαστεί η τοποθέτηση ικριωμάτων (σκαλωσιάς), απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Είμαστε στην διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε εάν για την ανακαίνιση της κατοικίας σας απαιτείται οικοδομική άδεια ή όχι.

 1. Προετοιμασία πριν την έναρξη εργασιών

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των τεχνικών στα γραφεία μας ώστε να δοθούν σαφείς οδηγίες για τις εργασίες που θα λάβουν χώρα σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεπεραστούν τυχόν δυσκολίες του έργου και θα εξασφαλιστεί η άριστη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών ειδικοτήτων, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η ιδέα υλοποιείται με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

Εν συνεχεία, ο μηχανικός της ig-constructions θα επισκεφθεί τον χώρο με ηλεκτρολόγο και υδραυλικό και θα διακοπεί η τροφοδοσία του ακινήτου με ηλεκτρική ενέργεια, νερό και φυσικό αέριο διασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

 1. Συνεργεία και Επίβλεψη εργασιών

Η ig-constructions διαθέτει μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα συνεργείων όλων των ειδικοτήτων και μπορεί να αναλάβει την εκτέλεση κάθε οικοδομικής εργασίας και ιδέας. Το σύνολο των εργασιών αυτών, γίνεται υπό την επίβλεψη πολιτικού μηχανικού, ενώ πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι κάθε ημέρα και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, γίνεται ο καθαρισμός του χώρου σας.

Οι εργασίες, που συμπεριλαμβάνονται σε μια μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού, αφορούν κυρίως:

Α. Εξωτερική πλευρά κτηρίου:
 • Ανακατασκευή επιχρισμάτων στις όψεις
 • Εξωτερική θερμοπρόσοψη
 • Τοποθέτηση υγρομόνωσης στην ταράτσα
 • Κατασκευή κεραμοσκεπής
 • Κατασκευή πισίνας
 • Αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στις βεράντες
 • Βαφή των εξωτερικών τοιχοποιιών
Β. Εσωτερική πλευρά κτηρίου:
 • Αποξήλωση εσωτερικών τοιχοποιιών, υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ξύλινων κουφωμάτων και ντουλαπών.
 • Καθαίρεση πλακιδίων δαπέδου και τοιχοποιιών
 • Αντικατάσταση των κουφωμάτων (μπαλκονόθυρες και παράθυρα)
 • Τοποθέτηση νέας υδραυλικής και ηλεκτρικής εγκατάστασης
 • Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου και ξύλινων πατωμάτων
 • Τοποθέτηση επίπλων κουζίνας, εσωτερικών θυρών και ντουλαπών
 • Τοποθέτηση γύψινων διακοσμήσεων και κρυφού φωτισμού
 • Βαφή και τοποθέτηση ταπετσαριών.

Η ig-constructions μπορεί να προτείνει διάφορα πακέτα ανακαίνισης. Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε πελάτη, μπορούμε να αναλάβουμε με επιτυχία την μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Μπορούμε να αναλάβουμε έργα σε όλες τις περιοχές στην Αττική (ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά αναφέρουμε Γλυφάδα, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Καπανδρίτι), καθώς και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να επισκεφθούμε τον χώρο σας και να ετοιμάσουμε μια εκτίμηση του κόστους  ανακατασκευής / ανακαίνισης του σπιτιού σας χωρίς να επιβαρυνθείτε την αυτοψία του πολιτικού μας μηχανικού.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας!