Ανακαίνιση Κουζίνας

Η κουζίνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι η καρδιά του σπιτιού μας και θα πρέπει να είναι άνετη και λειτουργική. Τα τελευταία χρόνια, λόγω κόστους, η ανακαίνιση κουζίνας αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, η οποία αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο, από πλευράς αισθητικού σχεδιασμού, χώρο ενός σπιτιού.

Η κουζίνα, μετά την ανακαίνιση, θα πρέπει να είναι πρακτική, εργονομική και να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο, σας αλλάζει η διάθεσή σας και μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά. Αφού, λοιπόν, αποφασίσετε ότι θα προχωρήσετε στην ανακαίνισή της, θα πρέπει καταρχήν να επιλέξετε το ύφος και το στυλ που ταιριάζει στο γούστο σας. Εν συνεχεία γίνεται η επιλογή των υλικών κατασκευής της, από τα οποία θα εξαρτηθεί και το κόστος της.

Η ομάδα της ig-constructions, μπορεί να σας ετοιμάσει μια φωτορεαλιστική απεικόνιση της κουζίνας σας μέσω 3-D λογισμικού. Έτσι, εξασφαλίζεται αφενός μια πληρέστερη άποψη της υπό κατασκευή κουζίνας και αφετέρου μειώνεται το κόστος από τις τυχόν αλλαγές που μπορούν να προκύψουν κατά την εξέλιξη του έργου. Τα βασικά στάδια που ακολουθούνται από την εταιρεία μας για την ανακαίνιση κουζίνας είναι:

Στάδιο 1ο – Αυτοψία στον χώρο σας – Μελέτη & σχεδιασμός:

Αρχικά, πολιτικός μηχανικός θα επισκεφθεί την κατοικία σας. Θα καταγράψει τις ανάγκες και επιθυμίες που έχετε για την υλοποίηση του έργου. Επίσης, θα καταγράψει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν και θα ολοκληρώσει και τις μετρήσεις του. Θα μπορέσετε να συζητήσετε μαζί του διάφορα θέματα. Όπως, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και το ύφος που ταιριάζει στο σπίτι σας (κλασσικό ή μοντέρνο). Για παράδειγμα, εάν θα χρησιμοποιηθεί βακελίτης, καπλαμάς ή λάκα για τα πορτάκια της κουζίνας, το πάχος και το υλικό του πάγκου και του νεροχύτη, τους μηχανισμούς και τα φρένα των συρταριών που υπάρχουν στην αγορά. Θα καθοριστούν οι θέσεις των ηλεκτρικών συσκευών (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, φούρνος). Έτσι, θα γίνουν και οι απαραίτητες επεμβάσεις στις υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Στην συνέχεια, θα σχεδιάσουμε την νέα σας κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τον συνδυασμό των χρωμάτων που θα έχετε επιλέξει και θα σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά αναλυτική οικονομική προσφορά. Μπορούμε να συναντηθούμε εκ νέου στο γραφείο μας ή επιτόπου στον χώρο σας, για να γίνει αναλυτική παρουσίαση της τελικής της μορφής. Αφού λοιπόν αποδεχτείτε την προσφορά μας, συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών. Στο συμφωνητικό, θα αναφέρονται αναλυτικά οι εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση της κουζίνας σας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Στάδιο 2ο– Αποξηλώσεις – Αποκομιδή μπαζών:

Τεχνικοί της ig-constructions, προχωρούν στην αποξήλωση των ντουλαπιών της κουζίνας και στην καθαίρεση των πλακιδίων στην πλάτη της. Εάν έχει συμφωνηθεί, γίνεται έλεγχος ή/και επέμβαση στην υδραυλική της εγκατάσταση, μιας και αποτελεί βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Στάδιο 3ο– Εγκατάσταση υδραυλικών δικτύων και ηλεκτρολογικά:

Γίνεται τοποθέτηση νέων σωλήνων παροχής νερού στην μπαταρία του νεροχύτη, καθώς και το πλυντήριο πιάτων/ρούχων. Στο συγκεκριμένο στάδιο, εάν έχει αποφασιστεί, γίνεται και επέκταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τοποθετούνται επιπλέον πρίζες ή φωτιστικά σώματα και κρυφός φωτισμός.

Στάδιο 4ο– Επιχρίσματα:

Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες, υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των μερεμετιών που θα δημιουργηθούν. Γίνεται κατασκευή νέων επιχρισμάτων τοπικά, για την κάλυψη και την εξομάλυνση των τοιχοποιιών της κουζίνας.

Στάδιο 5ο– Τοποθέτηση ντουλαπιών κουζίνας:

Τα νέα ντουλάπια της κουζίνας μεταφέρονται από σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής στην διεύθυνση του έργου. Η τοποθέτησή τους, γίνεται από έμπειρο συνεργείο της ig-constructions.

Στάδιο 6ο– Τοποθέτηση πλακιδίων, νεροχύτη/μπαταρίας και ηλεκτρικών συσκευών:

Στο συγκεκριμένο στάδιο τοποθετούνται τα νέα πλακίδια στην πλάτη της κουζίνας. Εν συνεχεία, υδραυλικός και ηλεκτρολόγος της εταιρείας μας επισκέπτονται τον χώρο και κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις και ελέγχους.

Στάδιο 7ο– Γύψινες διακοσμήσεις και βαφή:

Η ανακαίνιση της κουζίνας ολοκληρώνεται με την βαφή του χώρου με οικολογικά χρώματα επώνυμων οίκων.

Μπορούμε να αναλάβουμε έργα σε όλες τις περιοχές στην Αττική. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: Γλυφάδα, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Καπανδρίτι, καθώς και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να επισκεφθούμε τον χώρο σας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εκτίμηση του κόστους  ανακατασκευής / ανακαίνισης της κουζίνας σας χωρίς να επιβαρυνθείτε την αυτοψία του πολιτικού μας μηχανικού.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας!