Ανακαίνιση Κουζίνας

Η κουζίνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι η καρδιά του σπιτιού μας και θα πρέπει να είναι άνετη και λειτουργική. Τα τελευταία χρόνια, λόγω κόστους, η ανακαίνιση κουζίνας αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, η οποία αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο, από πλευράς αισθητικού σχεδιασμού, χώρο ενός σπιτιού.

Η κουζίνα, μετά την ανακαίνιση, θα πρέπει να είναι πρακτική, εργονομική και να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να σας αλλάξει την διάθεση και να μπορέσει να σας ταξιδέψει γαστρονομικά. Αφού, λοιπόν, αποφασίσετε ότι θα προχωρήσετε στην ανακαίνισή της, θα πρέπει καταρχήν να επιλέξετε το ύφος και το στυλ  που ταιριάζει στο γούστο σας και στην συνέχεια τα υλικά κατασκευής της, από τα οποία θα εξαρτηθεί και το κόστος της.

Η ομάδα της ig-constructions, μπορεί να σας ετοιμάσει μια φωτορεαλιστική απεικόνιση της κουζίνας σας μέσω 3-D λογισμικού, εξασφαλίζοντας αφενός μια πληρέστερη άποψη της υπό κατασκευή κουζίνας και αφετέρου μειώνοντας το κόστος από τις τυχόν αλλαγές που μπορούν να προκύψουν κατά την εξέλιξη του έργου. Τα βασικά στάδια που ακολουθούνται από την εταιρεία μας για την ανακαίνιση κουζίνας είναι:

Στάδιο 1ο – Αυτοψία στον χώρο σας – Μελέτη & σχεδιασμός:

Αρχικά, πολιτικός μηχανικός θα επισκεφθεί την κατοικία σας και θα καταγράψει τις ανάγκες και επιθυμίες που έχετε για την υλοποίηση του έργου, αλλά και τις δυνατότητες και προϋποθέσεις που υπάρχουν. Αφού ολοκληρώσει και τις μετρήσεις του, θα μπορέσετε να συζητήσετε μαζί του θέματα που αφορούν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς το ύφος που ταιριάζει στο σπίτι σας κλασσικό ή μοντέρνο). Για παράδειγμα, εάν θα χρησιμοποιηθεί βακελίτης, καπλαμάς ή λάκα για τα πορτάκια της κουζίνας, το πάχος και το υλικό του πάγκου και του νεροχύτη, τους μηχανισμούς και τα φρένα των συρταριών που υπάρχουν στην αγορά, όπως και να καθοριστούν οι θέσεις των ηλεκτρικών συσκευών (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, φούρνος).

Στην συνέχεια, θα σχεδιάσουμε την νέα σας κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τον συνδυασμό των χρωμάτων που θα έχετε επιλέξει και θα σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά αναλυτική οικονομική προσφορά ή μπορούμε να συναντηθούμε εκ νέου στο γραφείο μας ή επιτόπου στον χώρο σας, για να γίνει αναλυτική παρουσίαση της τελικής της μορφής. Αφού λοιπόν αποδεχτείτε την προσφορά μας, συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση της κουζίνας σας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Στάδιο 2ο– Αποξηλώσεις – Αποκομιδή μπαζών:

Τεχνικοί της ig-constructions, προχωρούν στην αποξήλωση των ντουλαπιών της κουζίνας, καθαίρεση των πλακιδίων στην πλάτη της και εάν έχει συμφωνηθεί, και της υδραυλικής της εγκατάστασης, αφού πρώτα γίνει έλεγχος, μιας και αποτελεί βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Στάδιο 3ο– Εγκατάσταση υδραυλικών δικτύων και ηλεκτρολογικά:

Γίνεται τοποθέτηση νέων σωλήνων παροχής νερού στην μπαταρία του νεροχύτη, καθώς και το πλυντήριο πιάτων/ρούχων. Στο συγκεκριμένο στάδιο, εάν έχει αποφασιστεί και επέκταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης (τοποθέτηση επιπλέον πριζών ή φωτιστικών σωμάτων και κρυφού φωτισμού), εκτελούνται οι απαραίτητες εργασίες.

Στάδιο 4ο– Επιχρίσματα:

Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες, υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των μερεμετιών που θα δημιουργηθούν με την κατασκευή νέων επιχρισμάτων τοπικά, για την κάλυψη και την εξομάλυνση των τοιχοποιιών της κουζίνας.

Στάδιο 5ο– Τοποθέτηση ντουλαπιών κουζίνας:

Τα νέα ντουλάπια της κουζίνας μεταφέρονται από σύγχρονο εργαστάσιο παραγωγής τους στην διεύθυνση του έργου και γίνεται η τοποθέτηση από έμπειρο συνεργείο της ig-constructions.

Στάδιο 6ο– Τοποθέτηση πλακιδίων, νεροχύτη/μπαταρίας και ηλεκτρικών συσκευών:

Στο συγκεκριμένο στάδιο τοποθετούνται τα νέα πλακίδια στην πλάτη της κουζίνας, ενώ ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος της εταιρείας μας επισκέπτονται τον χώρο και κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις και ελέγχους.

Στάδιο 7ο– Γύψινες διακοσμήσεις και βαφή:

Η ανακαίνιση της κουζίνας ολοκληρώνεται με την βαφή του χώρου με οικολογικά χρώματα επώνυμων οίκων.

Μπορούμε να αναλάβουμε έργα σε όλες τις περιοχές στην Αττική (ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά αναφέρουμε Γλυφάδα, Πειραιάς, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Καπανδρίτι), καθώς και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να επισκεφθούμε τον χώρο σας και να ετοιμάσουμε μια εκτίμηση του κόστους  ανακατασκευής / ανακαίνισης της κουζίνας σας χωρίς να επιβαρυνθείτε την αυτοψία του πολιτικού μας μηχανικού.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας!